Super Wild Card Weekend

Wild Card viikonloppu järjestettiin tässä muodossa nyt ensimmäistä kertaa ja se sai faneilta sekä medialta suuresti kiitosta onnistuneesta toteutuksesta. Kolme peliä lauantaina sekä sunnuntaina ja yhtäkään ottelua ei pelattu samanaikaisesti – NFL faneille kautta maailman todella hienot kaksi päivää. 

Tämä kuuden joukkueen formaatti on tullut jäädäkseen ja en usko NFL:n lähtevän muuttamaan tätä lähivuosien aikana mihinkään suuntaan. Ensi kaudelle on myös tulossa uudistuksena 17. ottelu jokaiselle joukkueelle mikä tuo oman mausteensa loppu kauteen.

  •          Buffalo Bills – Indianapolis Colts (27-24)
  •          Seattle Seahawks – Los Angeles Rams (20-30)
  •          Washington Football Team – Tampa Bay Buccaneers (23-31)
  •          Tennessee Titans – Baltimore Ravens (13-20)
  •          New Orleans Saints – Chicago Bears (21-9)
  •          Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns (37-48)
Ilmaiset NFL vihjeet | Super Wild Card Weekend | NFL

Suurimmat yllätykset koettiin Seattlessa sekä Pittsburghissa missä kotijoukkueet kokivat kirvelevät tappiot. Seattle peliä katsoessa läpi paistoi heidän hyökkäyksen identiteetin puuttuminen. He eivät panostaneet täysillä juoksupeliin eikä heittopeliin vaan molemmat osa-alueet olivat erillisiä kokonaisuuksia eivätkä tukeneet toisiaan kuten kuuluisi. 

Iso syy tähän varmasti Ramssien puolustus, joka jatkoi otteitaan liigan kärkipuolustuksen tavoin, mutta joukkue millä on käytettävissä Russell Wilsonin tasoinen pelinrakentaja sekä laitahyökkääjät Metcalf & Lockett eivät voi piiloutua sen syyn taakse. Kausi päättyi Seattlen osalta pettymykseen mikä tällä viikolla johti heidän OC:n Brian Schottenheimerin lähtöön. Syy tähän oli erimielisyydet pelityylistä päävalmentaja Pete Carrollin kanssa. 

Uskonkin Seattlen siirtyvän takaisin juoksupainotteiseen I-muotoon mistä Wilson hakee ”play-action” pelejä mikäli heittopeliin päädytään.

Steelerssien tappio oli todella yllättävä, kun ajattelee miten vajavaisena Browns otteluun tuli, mutta jos katsotaan edellistä 6 ottelua (tämä mukaan lukien), niin Steelers on pelannut yhden hyvän halffin tuona aikana ja se oli Coltseja vastaan. Browns pelasin pelissä ennakkoluulottomasti ja heidän puolustuksensa sai riistettyä pallon useita kertoja Steelers hyökkäykseltä mikä näkyi nopeana 28-0 johtona vierasjoukkueelle. 

Tällaista johtoasemaa on melkein mahdoton hävitä, varsinkaan 2021 vuoden Ben Roethlisbergerille, joka näyttää olevan todella lähellä eläköitymistä. Steelerssien isoimmaksi haasteeksi tulevalle off-seasonille jää arvion tekeminen Big Benin kyvystä pelata tarpeeksi korkealla tasolla, jotta joukkue menestyy. Divisioonassa missä muilla joukkueilla on nuoret pelinrakentajat Lamar Jackson, Baker Mayfield ja Joe Burrow on vaikea pärjätä, mikäli antaa tärkeimmällä yksittäisellä pelipaikalla tasoitusta Big Benin verran.

Divisional Round

Rams saapuu Packerssien vieraaksi kylmään ilmastoon Lambo Fieldille. Ottelun ratkaisu tullaan näkemään Ramssien puolustuksen linjan ja Packersien hyökkäyksen linjan välillä. Aaron Rodgers ja Matt LaFleur ovat saaneet Packers hyökkäyksen käymään täysillä tehoilla ja sen pysäyttäminen vaatii jatkuvaa painetta Rodgerssille ja ajan ottamista häneltä pois. Etu tässä otteluparissa menee Packerssien puolelle sillä Rams hyökkäys on ollut todella aneeminen eikä se pysty tarjoamaan tässä vaiheessa kautta enää mitään yllätyksellisyyttä, mikäli Goff on pelinrakentajana.

1.    Lauantai klo 23:35 Packers - Rams

2.    Sunnuntai klo 03:15 Bills - Ravens

3.    Sunnuntai klo 22:05 Chiefs - Browns

4.    Maanantai klo 01:40 Saints – Buccaneers

Kenties koko kierroksen kuumin kohtaaminen nähdään, kun Bilssien vieraaksi saapuu Lamar Jackson & co. Ravens on joukkue mikä pystyy voittamaan kenet tahansa ja tästä ottelusta onkin tulossa varmasti erittäin tiukka iso lukuinen peli. Yksittäisenä pelinä lopputulosta on todella vaikea ennakoida sillä molemmissa joukkueissa lukemattomia pelaajia ketkä voivat kääntää ottelun suunnan jokaisella snapilla. Tämän osalta suosittelen ottamaan hyvän asennon sohvalla ja nauttimaan jokaisesta hetkestä.

Kansas saa kotona Arrowhead Stadiumilla vastaansa Cleveland Brownssit. Vastaavaa alkua Browns tuskin saa toistamiseen ja tämä ottelu tulee karkaamaan heiltä yllättävän nopeasti. KC on joukkueena rakennettu luomaan räjähtäviä pelejä ja Patrick Mahomes luo niitä vaikka tilanne ei sitä edes sallisi. 

Bayker Mayfieldin tulee pelata uransa paras peli, jotta hän antaa joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta ja tämä sama koskee myös Browns puolustusta. Omissa papereissani en pysty antamaan Clevelandille mahdollisuutta voittoon, vaan KC tulee olemaan kuskin paikalla ja ottaa vakuuttavan kotivoiton.

Viimeinen ottelu on kahden veteraani pelinrakentajan näytös. Drew Brees ja Tom Brady kohtaavat viimeistä kertaa sillä tämä kausi on jäämässä Breesin viimeiseksi näillä näkymin. Molemmat pelaajat ovat näyttäneet uransa aikana miksi he ovat ns. ”First Ballot HoFers”  ja tällaista ottelua harvoin pääsemme faneina playoffeissa todistamaan. 

Saints on vihdoin terve joukkueena ja merkittäviä poissaoloja ei ole. Buccaneers löytänyt uuden vaihteen juuri playoffien alla ja kaikki tiedämme mihin Brady pystyy, kun vain voitto merkitsee. Tämän ottelun takia voi jokainen hyvällä omalla tunnolla mennä maanantaina väsyneenä töihin sillä vastaavaa tuskin tulemme enää näkemään.

LUE KAIKKI UUTISET