Harri Heliövaara uran ensimmäiseen ATP-tason turnausvoittoon

Harri Heliövaarasta tuli toinen suomalainen tennispelaaja Henri Kontisen lisäksi, joka onnistui voittamaan ATP-tason turnauksen kaudella 2021. Heliövaara voitti yhdessä parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Marseillen ATP250-turnauksen, jossa finaalissa kukistui komeasti Hollannin David Pel ja Sander Arends suoraan erin 2-0. 

Viekö Heliövaaran menestys kohti ATP-turnauksia pysyvästi?

Tämä oli ehdottomasti Heliövaaran uran kohokohta, sillä jo kertaalleen uransa lopettanut Heliövaara ei koskaan aikaisemmin ollut voittanut tämän tason turnausta. 31-vuotias suomalainen nousi voiton myötä ATP-listalla sijalle 84. Nousu listalla avaa paremmat mahdollisuudet jatkossakin ATP-tason turnauksiin, mutta varmaa se ei toki vieläkään jatkossa ole. Esimerkiksi korkealla kaksinpelin ATP-listalla olevat pelaajat ajavat edelleen Heliövaaran ohitse. Toinen samanlainen turnausmenestys toisi jo käytännössä varman paikan jatkossa ATP-tason turnauksiin. Onkin siis hyvin mahdollista, että Suomi saa pian toisen vakionimen ATP-tason turnauksiin nelinpelissä.

Tie olympialaisiin auki

ATP-turnauksiin tie ei ole enää läheskään niin kivikkoinen, mutta tämä ei ole suinkaan ainoa asia, johon Heliövaaralla on mahdollisuuksia. Myös Tokion olympialaiset ovat vielä mahdolliset suomalaiselle nelinpeliparille. Tämä toki edellyttäisi sitä, että Kontinen nousisi maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon. Tällä hetkellä Kontinen on sijalla 32, joten tehtävää vielä on edessä. Mutta onhan sitä jo mukava miettiä, miltä Kontinen - Heliövaara duo näyttäisi olympiakentillä. Kaksikko on harjoitellut paljon myös yhdessä, joten tässä olisi olympialaisiin mukava musta hevonen.

Kasvaneella itseluottamuksella Wimbledoniin

Heliövaara ja Glasspool aloittivat yhteistyönsä viime vuoden loppupuolella, ja nyt se alkaa kantaa hedelmää. Selvästi nousseella itseluottamuksella onkin hyvä lähteä kohti massakautta ja kesän isoja turnauksia. Yksi suuri tavoite parilla olisi päästä Wimbledoniin, ja menestyä siellä. Tällä tahdilla onkin hyvin mahdollista, että pari pääsisi pelaamaan legendaarisessa Wimbledonissa. Tämä vaatii toki vielä menestystä ennen kesää, mutta tällä hetkellä näyttää, että kaikki on mahdollista.

Loistavaa esimerkkiä nuorille

Voitto on hieno henkilökohtainen menestys Heliövaaralle, mutta ennen kaikkea sillä on suuri merkitys suomalaiselle tennikselle. Ruusuvuori ja Kontinen saavat Heliövaarasta hyvin lisää taustatukea tuomaan tennistä entistä paremmin suomalaisten tietoisuuteen. Lisäksi Heliövaara näytti, että kaikki on mahdollista, vaikka ura olisi katkolla ja menestystä ei olisi aikaisemmin tullut. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, ja innolla odotan, mitä kaikkea tämä kausi vielä tuo tullessaan suomalaisten kannalta, sillä tämä todennäköisesti ei jää kauden viimeiseksi suomalaisten turnausvoitoksi tällä kaudella.

LUE KAIKKI UUTISET