Blast Premier Fall Series recap | CSGO Uutiset | 8.11.2020

Blast oli ensimmäinen turnausjärjestäjä, joka toi pohjoisamerikkalaiset joukkueet pelaamaan eurooppalaisia vastaan sen jälkeen, kun LAN-turnauksien järjestäminen meni käytännössä mahdottomaksi. Vakuuttavasti suorittaneet FURIA ja Evil Geniuses saapuivat isoin odotuksin ja heiltä odotettiin paljonkin turnauksessa. Miten turnauksessa kävi? Käydään läpi turnauksen topit ja flopit.

FLOPIT

Furia

Ehdottomasti isoin pettymys koko turnauksessa. Furia tuli suurin odotuksin turnaukseen, eikä edes joutunut ennakkoasetelmissa vaikeaan lohkoon. G2 ei ollut ehtinyt harjoitella NiKon kanssa ollenkaan, Astralikseen vasta palannut Xyp9x on ruosteessa sekä brasilialinen mibr kokosi joukkueen 3:sta stand-inistä.

Furia oli suorastaan aseeton ensimmäisessä pelissään G2:sta vastaan. 16-10 ja 16-11 tappiot joukkuetta vastaan, joka on ollut kasassa 3 päivää ei vain yksinkertaisesti riitä.
Furian tuleekin nyt palata piirrustuspöydän ääreen. Varmasti oli paineita ja heiltä odotettiin todella paljon. Eurooppalaisten joukkueiden pelityyli on erilaisempi kuin pohjoisamerikkalaisten, mutta se ei selitä sitä, miten furia hävisi myös Mibrille lukemin 2-1. Varsinkin viimeisen mapin vertigon 4-16 tulokset kertovat sitä, millainen Furian suoritus Blastissa oli.

Blast Premier Fall Series recap

Evil Geniuses

Toinen pohjoisamerikkalaisen counter-striken toivo, EG saapui Serbiaan hyvissä ajoin. Heiltä odotettiin myös paljon, mutta ennakkoasetelmat eivät olleen niin paljon EG:n puolella kuin sitten Furian. EG on jättimäinen organisaatio, joka on ollut myös todella vahvassa vireessä pohjois-amerikassa ja heiltä pystyikin odottamaan vahvaa suorittamista. Lohko ei myöskään ollut pahin mahdollinen (OG, Nip, Na’Vi).

Vaikkakin EG:n poistumistie olikin kunnioitettavampi kuin Furian, olisi edes yksi voitto saanut balsamia heidän suorittamiseen. Ensimmäinen ottelu OG:ta vastaan olisi voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa (9-16, 16-9, 14-16) on silti pidettävä EG:n suoritusta alisuorittamisena kun alemmassa lohkovaiheessa NiP ei antanut karttaakaan.
EG palasi pohjois-amerikkaan turnauksen jälkeen. Onkin mietinnän arvoista, olisiko heidän ollut hyvä pysyä euroopassa harjoittelemassa parempia joukkueita vastaan?

TOPIT

OG

Koko kansan suosima ja ENCE:n hylkäämä IGL Aleksib:n johtama OG oli todella pirteällä päällä Blastissa. Ailahtelevaa mutta viime aikoina nousujohteista suorittamista joukkueen perustamisen jälkeen esittänyt DOTA 2:sta enemmän tunnettu organisaatio selvitti tiensä blastin finaaleihin voitoilla EG:sta ja Na’Vista jopa kahdesti. OG alkaakin olemaan jo varteenotettava kandidaatti turnauksien voittoon ja nousi suorituksensa jälkeen HLTV Rankingissa oikeutetusti sijalle 7.

G2 Esports

Kauan huhuttu ja odotettu tähtipelaaja NiKon siirto FaZesta G2:seen tapahtui aivan Blastin turnauksen kynnyksellä. NiKon debyytti olikin menestys. Joukkue ehti harjoitella uuden tulokkaan kanssa vain muutaman päivän ennen turnauksen alkua. Mitään ei oikeastaan odotettu, mutta tulos oli silti mykistävä. Voitto pohjoisamerikan parhaasta joukkueesta Furiasta 2-0 ja tiukat ottelut Astralista vastaan (1-2, 2-1) toivatkin joukkueelle oikeutetun ykkössijan lohkostaan. On jopa pelottavaa, millaisessa kunnossa joukkue oli vain muutaman päivän harjoittelun jälkeen ja nähtäväksi jää, mihin G2 kykenee, kun NiKo saadaan adaptoitua joukkueeseen oikein kunnolla ajan kanssa. 

Yhteenveto

Itse odotin todella suuresti varsinkin Furian pelien näkemistä eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan. Molemmat pohjoisamerikkalaiset huippujoukkueet suorittivatkin todella pahasti alle riman. Ei tietenkään sovi unohtaa Mibriä ja heidän suoritusta, joka oli täysin päinvastainen isompiin suosikkeihin verrattuna. Olen itse pohjoisamerikkalaisen cs:n fani, mutta mikäli katsotaan vain tätä turnausta, on myönnettävä, että NA on jäljessä EU:ta. Seuraavan kerran NA joukkueet saapuvat eurooppaan 24.11 alkavassa Blast Premier Fall Showdownissa. Tällä kertaa mukana on vain myös Team Liquid. Nähtäväksi jää, onko suoritus parempi.

LUE KAIKKI UUTISET