Blast Premier 2021 Finaalit | NaVi voittajaksi! | eSports

BLAST Premier sarjaa pelattiin jo useamman turnauksen ajan ja viimeinkin päästiin viemään turnaussarja loppuun finaalin muodossa. Palkintopotti online-turnauksessa oli massiivinen 1 000 000$ ja leijonan osan tästä nappasikin turnauksen voittaja ukrainalainen Natus Vincere, joka poistui turnauksesta 600 000$ rikkaampana. Käydään hieman läpi turnausta ja eritoten finaalipäivää.

Yllätyksiä? Yksi.

Harvoin menee tier-1 tason turnauksissa ottelut näin ennalta-arvattavasti. Ainoastaan yksi yllätykseksi laskettava ottelu oli Team Liquidin 2-0 voitto turnauksen lopulta voittaneesta Natus Vincerestä. Liquid oli sanalla sanoen jopa dominoiva ottelussa, vaikkakin Nukesta saatiinkin tiukin mahdollinen (16-14). Muutoin turnaus etenikin hyvin selkein askelin ja loppujen lopuksi finaalipäivään astelivatkin maailman top-3 joukkueet: Natus Vincere, Vitality ja Astralis. 

Brasilialainen FURIA oli pirteä ilmestys vaikkakin turnauksessa pelasikin heidän akatemia pelaajansa, “honda”.  Team Liquid oli myöskin yllättävän hyvä vaikka olikin juuri vasta hankkinut riveihinsä Brasilialaisen legendan Gabriel “FalleN” Toledon AWP-Pelaajakseen. Voitto Natus Vincerestä ja Evil Geniuksesta lupaavatkin hyvää jatkoa varten amerikkalaisille. Evil Geniuksen lento taasen ei tunnu lähtevän euroopassa lentoon sitten alkuunkaan. 

On pakko ruveta miettimään, että tarvitseeko joukkue kokoonpano muutoksia. The Content man “tarik” on jo kauan aikaa suorittanut joukkueessa todella huonosti ja näiden tuloksien valossa on vaikea nähdä miten hänelle edelleen löytyy paikka joukkueessa, joka on tippunut HLTV Rankingissa jo sijalle #18. Tilalle voisi löytyä esim. vanhasta Chaos Esports Clubista  nuori lupaus “leaf”.

Semi-finaali

Counter-Strike faneja hemmoteltiin oikein kunnolla. Ensin päästään näkemään maailman kahden parhaan pelaajan show: Natus Vincere (s1mple) vs Vitality (ZywOo). Natus Vincere lähti otteluun hienohkona altavastaajana ja siltä se aluksi myös näytti. Vitality vei ottelun ensimmäistä karttaa, Natus Vinceren pickkiä de_nukea mielin määrin, kunnes pääsi 15:toista rundiin. 

Sitten tapahtui lauantain kaltainen syöksylasku ja NaVi veikin mapin jopa sensaatiomaisesti nimiinsä 19-17. Vitalityn pick de_overpassissa olikin sitten Vitalityn comebackin vuoro. NaVi aloitti mapin vahvasti ja johti mappia parhaimmillaan 8-3. Tämän jälkeen loppu olikin pelkkää Vitalityä ja ottelun voittajan tulikin ratkaisemaan de_dust2. 

Ja taas palattiin NaVi ja s1mple tarinaan. S1mple johti naurettavalla 1.70 ratingilla NaVin finaaliin lukemin 16-10. 

Finaali

Kun ottelussa pelaa Astralis niin harvoin ottelussa voi käyttää sanaa alisuoritus, muuta kuin vastustajan kohdalta. Alusta alkaen oli selvää, kumpi ottelussa tulee näyttämään valtikkaa. Astralis pyristeli Nukessa 16-12 tuloksen, mutta loppujen lopuksi finaali oli hyvin antiklimaattinen sekä yksipuolinen. Turnauksen MVP:ksi valittu Oleksandr “s1mple” Kostuliev paukutti tylyt 1.56 ratingit tauluun ja 600 000 $ joukkueensa taskuun. 

Pointit

  • BLAST on tällä hetkellä “production valuessa” valovuosia muita organisaatioita edellä. Tuntuu siltä, että pandemian pakottama online-aikakausi ei ole heikentänyt tuotannon laatua sitten ollenkaan. 
  • NaVi,Vitality, Astralis - Selkeä top-3 tällä hetkellä.
  • Evil Geniuses - pakko löytyä ratkaisu, miten tulokset saadaan parannettua.
  • Team Liquid, FURIA osoittivat tulevaisuuden olevan kirkas.
LUE KAIKKI UUTISET