Otsikko: Kuka vie vuoden ensimmäisen Grand Slam -tittelin?

Australian Avoimet on edennyt siihen vaiheeseen, että jäljellä on 16 parasta pelaajaa. Turnaus ei ole tarjonnut suurempia yllätyksiä toistaiseksi, sillä mukana ovat edelleen kaikki suurimmat mestarisuosikit. Tässä artikkelissa käymme läpi nopeasti aikaisempia otteluita, sekä ennakoimme turnauksen kulun aina mestariin asti.

Yläkaavio

Kaavion yläosa on todella mielenkiintoinen. Siellä jäljellä ovat mm. Novak Djokovic, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Milos Raonic, Grigor DImitrov sekä musta hevonen Kanadan Felix Auger-Aliassime. Lisäksi kaaviosta löytyy hieman yllättäen maailmanlistalta sijalta 114 löytyvä Aslan Karatsev, joka on voittanut kaikki ottelut suvereenisti suoraan kolmessa erässä.

Djokovic - Raonic

Poimitaan näistä muutama mielenkiintoinen ottelu käsittelyyn. Ensimmäisenä perataan Djokovicin ottelu, jossa vastaan asettuu tykkisyöttäjänä tunnettu Milos Raonic. Djokovic oli vaikeuksissa viime kierroksella Yhdysvaltain Taylor Fritzia vastaan. Tähän vaikutti osaltaan kylkivamma, josta Djokovic alkoi kärsiä ottelun edetessä. 

Kyljen vamma vaikuttaa suuresti erityisesti syöttöön ja kämmenlyöntiin, joista Djokovic joutuu ottamaan tehoa pois. Mikäli tämä vamma vaivaa myös Raonicia vastaan, on mahdollista, että Raonic etenee tästä jatkoon jopa helpohkosti. Tämä on huomioitu myös kerroin asettelussa, sillä Djokovic saa voitolle jopa yli 1,50:n kertoimia. Yllätyksenä laitankin tästä jatkoon suhteellisen vakuuttavasti pelanneen Milos Raonicin.

Thiem - Dimitrov

Seuraavaksi käsittelyyn toisen mestarisuosikki Dominic Thiemin ottelu, jossa hän saa vastaansa Grigor Dimitrovin. Dimitrov on päässyt turnauksessa tähän asti helpolla, sillä viime ottelusta hän sai luovutusvoiton johtaessaan ottelua erin 1-0 (6-0, 1-0). Yhteensä hän on viettänyt kentällä aikaa kolmessa ottelussa vain alle viisi tuntia. Vastaavasti Thiem kävi huiman taistelun viime kierroksella Nick Kyrgiosia vastaan, jonka Thiem voitti viidessä erässä. 

Thiem onkin viihtynyt kentällä jo miltei kahdeksan tuntia. Dimitrov on myös parhaimmillaan loistava pelaaja, mutta taso on viime vuosina ailahdellut kovasti. Onkin jännä nähä, miten bulgarialainen pystyy haastamaan Thiemin, jolla on varsin raskas ottelu alla. Dimitrovilla on mahdollisuudet edetä jatkoon, mutta uskon kuitenkin Thiemin raivaavan itsensä tästä jatkoon erin 3-1.

Auger-Aliassime - Karatsev

Kolmantena poimintana yläkaaviosta otetaan vielä Auger-Aliassimen ja Karatsevin kohtaaminen. Auger-Aliassime on tulevaisuuden nimi, jota povasinkin jo aikaisemmassa kauden ennakossa TOP-10:n joukkoon tämän kauden päätteeksi. Isokokoinen hyvin liikkuva kanadalainen onkin ollut vakuuttava läpi turnauksen, ja viime kierroksella kaatui toinen tuleva TOP-10 nimi, maanmies, Denis Shapovalov. 

Molemmat, sekä Auger-Aliasime että Karatsev ovat voittaneet kaikki ottelut suoraan kolmessa erässä. Karatsev kaatoi viime kierroksella Diego Schwartzmanin suoraan kolmessa erässä. Nyt Karatsev saa vastaansa kuitenkin aikaisempia huomattavasti kovemman vastustajan, ja uskon, että venäläisen lento loppuu kuin seinään. Auger-Aliassime etenee tästä jatkoon erin 3-0.

Neljäs kamppailu on Lajovic - Zverev, josta pidemmittä puheitta uskon Zverevin etenevän jatkoon. Puolivälieriin yläkaaviosta eteene siis Zverev, Raonic, Thiem ja Auger-Aliassime.

Alakaavio

Kaavion alaosa ei ole aivan yhtä kovatasoinen, mutta sieltäkin löytyy mielenkiintoisia otteluita. Kaaviosta löytyy mm. nimet. Daniil Medvedev, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas ja Matteo Berrettini. Suurimpana yllättäjänä jatkossa on vielä ATP-listalta sijalta 192 löytyvä Mackenzie McDonald.

McDonald - Medvedev

Otetaanikin alkuun käsittelyyn McDonaldin ja suuren mestarisuosikki Medvedevin ottelu. Medvedev on pelannut vakuuttavasti koko alkukauden häviämättä otteluakaan, mutta viime kierroksella Krajinovicia vastaan venäläinen joutui yllättäen ongelmiin. Medvedev joutui taistelemaan täydet viisi erää, mutta viimeisen Medvedev vei vakuuttavasti suoraan 6-0. McDonald on yltänyt pariin yllätykseen aiemmilla kierroksilla, mutta todellista haastetta ei ole vielä tullut eteen. Nyt kovasyöttöinen McDonald joutuu liian kovan haasteen eteen. Uskonkin Medvedevin etenevän tästä jatkoon, mutta yhdysvaltalaisella on mahdollisuus viedä erä Medvedeviltä.

Tsitsipas - Berrettini

Alakaavion kovin kamppailu on ehdottomasti Tsitsipaksen ja Berrettinin ottelu. Tsitsipas oli vaikeuksissa toisella kierroksella, mutta edellisellä kierroksella kreikkalainen voitti Ruotsin Ymerin todella vakuuttavasti antaen vain kuusi peliä. Berrettini on ollut vakuuttava läpi turnauksen. Viime ottelun hän voitti Khachanovia vastaan suoraan kolmessa erässä. 

Helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut, sillä jokainen eristä venyi Tie-Breakiin. Ottelusta voi odottaa kerroinasettelua tasaisempaa, sillä Berrettini saa jopa 4 kertoimia. Parhaat pelivaihtoehdot otteluun ovat yli 3,5 erää, yli 38,5 peliä sekä Berrettiniä erilaisilla tasoituksilla. Jatkoon laitetaan kuitenkin Tsitsipas, mutta ottelu venynee vähintään neljäeräiseksi.

Fognini - Nadal

Kolmas käsiteltävä ottelu on vähintäänkin mielenkiintoinen, kun kaksi massakenttien spesialistia kohtaavat kovalla kentällä. Fognini on päässyt tähän asti melko helpolla kaaviolla, mutta nyt on edessä kova haaste. Nadal on ollut vakuuttava aiemmissa otteluissa, mutta ilmeisesti espanjalaisellakin on pieniä vammoja rasitteena. 

Tämä ei toki oli suuri ihme, sillä Nadalin pelityyli on todella kroppaa rasittava. Fogninilla piilee tämän myötä pienet mahdollisuudet jopa voittoon asti. Ottelun kulkua on vaikea ennustaa etukäteen, sillä Fognini on hyvin ailahteleva pelaaja. Vammoista huolimatta laitetaan tästä jatkoon Nadal. Ottelu on vaikea veikata, mutta jos jotain haluaa kokeilla, on kertoimien puolesta Fognini hyvä valinta pienellä panoksella.

Neljäs ottelu on Ruud - Rublev, josta uskon Rublevin etenevän jatkoon ilman suurempia ongelmia. Hänen lisäksi siis jatkoon Nadal, Tsitsipas ja Medvedev.

Kaavio kokonaisuudessaan

  • Djokovic - Raonic
  • Lajovic - Zverev
  • Thiem - Dimitrov
  • Auger-Aliassime - Karatsev
  • Rublev - Ruud
  • McDonald - Medvedev
  • Tsitsipas - Berrettini
  • Fognini - Nadal

Ennustus Australian Avointen loppuun asti

Kaikki suurimmat mestarisuosikit ovat edelleen mukana, joten tulemme varmasti näkemään todella kovatasoisia pelejä pidemmälle edetessä. Yläkaaviosta puolivälierissä kohtaavat Raonic - Zverev ja Thiem - Auger-Aliassime. Näistä jatkoon laitetaan Zverev ja Thiem. Välierissä voidaan jälleen nähdä huikea kamppailu finaalipaikasta, sillä Zverev ja Thiem ovat pelanneet useampia kovatasoisia otteluita. Näistä Finaaliin uskon kuitenkin etenevän Dominic Thiemin.

Alakaaviossa puolivälierissä kohtaavat Rublev - Medvedev ja Tsitsipas - Nadal. Näistä välieriin laitetaan Medvedev ja Tsitsipas. Välierissä en usko kreikkalaisella olevan mahdollisuuksia, joten pidemmittä puheitta finaaliin eteneen Daniil Medvedev.

Finaalissa nähdään siis viime kauden ATP-finaaliturnauksen uusinta, jossa kohtaavat Thiem ja Medvedev. Toteutuessaan edessä olisi varmasti jälleen huikea kamppailu, josta voidaan odottaa todellista jännitysnäytelmää. Medvedev on kuitenkin ollut sen verran vakuuttava, että uskon hänen ottavan uran ensimmäisen Grand Slam -tittelin.

Allekirjoittanut voi hyvinkin olla väärässä, mutta se on varmaa, että edessä on vielä huiketa otteluita ja todellisia trillereitä. Kuka lopulta kauden ensimmäisen tittelin vie, jää nähtäväksi.

LUE KAIKKI UUTISET